Pojdi na glavno vsebino
[0]
 
Natisni stran

Majhni triki za nego kože po sončenju

26. avgust 2016

Majhni triki za nego kože po sončenju

Ko je šumenje valov in žgoče sonce le še lep spomin, napoči čas za intenzivno nego obremenjene kože. Sonce je v majhnih merah in primernih urah lahko zdravo, a kaj ko nam včasih tako zelo gode tudi malo več sončenja. Ker je v poletnih mesecih koža veliko bolj izpostavljena soncu in slani vodi se velikokrat  izsuši, dehidrira, pordeči in lušči. Kaj lahko storimo, da preprečimo nekatere nevšečnosti?

Povrnimo koži njen sijaj: Da bi se znebili odmrle kože je po sončenju poleg vlaženja zelo korisen tudi piling. Piling za telo lušči odmrle celice, preoblikuje kožo in spodbudi obnovo celic: Decleor Grain Body Exfoliator. Po pilingu sledi obvezna navlažitev kože, priporočamo: Thalgo vlažilna krema za obraz - po sončenju in Decleor vlažilno mleko za telo - za zelo suho kožo.

Kožo umirimo in ohladimo: Po pretiranem sončenju je lahko koža razdražena in rdeča. Ko je pri roki Aloe vera gel, ga namažemo takoj po sončenju in s tem umirimo in ohladimo dražečo kožo. Če ste bolj za balzame priporočamo negovalni balzam Dermalogica After Sun Repair, ki pomaga popraviti škodo, zaradi predolge izpostavljenosti UV-žarkom in obenem blaži vzdraženo kožo, opekline in bolečine.

Občutljivi predeli: Ne pozabite na izjemo občutljivo kožo okrog oči, kjer se pojavijo prve gubice. Prav ta predel kože hitreje reagira na pretirano izpostavljanje soncu, posledice so vidne v majhnih gubicah. Kaj storiti? Thalgo Hyaluronic Mask deluje neposredno na gube in podarja mehkobo ter svežino obrazu, saj je kompleks bogat z morsko hialuronsko kislino. Če želite zelo suho kožo dodatno nahraniti in navlažiti svetujemo uporabo Decleore intenzivnega nektarja.

Lahko tudi prelisičimo sonce: Ni vam treba ležati na soncu ure in ure, da bi bili videti zagorelo. Trik je v samoporjavitveni kremi.

In nazadnje, preprosto: voda! Naše telo je pretežno sestavljeno iz vode. O tem ptički že res povsod čivkajo, a kaj, ko še vedno pozabljamo kako zelo pomembno je pitje vode. Poleg splošnega počutja, voda izboljša stanje kože s tem, ko jo re-hidrira.

Oznake: sončenje, opekline, Nega kože

© 2008 - 2024 Fanči d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se