Pojdi na glavno vsebino
[0]
 
Natisni stran

Čas je za bikini depilacijo

6. junij 2016

Čas je za bikini depilacijo

Končno je napočil čas za čofotanje po vodi! Ste pripravljeni na poletne avanture? Oglejte si kaj vse je dobro vedeti pred in po bikini depilaciji. »Pravila« so enaka, ne glede na to ali depilacijo opravljate sami, ali obiščete kozmetični salon:

1. Pripravite področje depilacije: pred depilacijo priporočamo uporabo tonika, ki  kožo    očisti  in osuši. Mentolna sestavina v toniku ima rahel učinek anestetika, ki naredi depilacijo manj bolečo in pusti svež občutek.

2. Izberite primeren čas: Vsekakor je izkušnja bolj prijetna, če se naročite v času po  menstruaciji. Saj je koža zaradi hormonskega ravnovesja manj občutljiva in postopek  posledično manj boleč.

3. Pozanimajte se kakšne so možne metode: Na zate.si priporočamo depilacijo intimnih  predelov s posebnim visoko kvalitetnim voskom PROFIWAX INTIME, primeren za kožo na  intimnih predelih. Vosek nanesemo na kožo z lopatico, ko se vosek primerno ohladi, sledi  odstranjevanje z direktnim potegom voska brez uporabe depilacijskega traku. Vosek omogoča idealno odstranjevanje dlak in pušča kožo hidrirano.

4. Po depilaciji ne pozabite na primerna oblačila: da bi koža čim bolje zadihala priporočamo, dan po depilaciji bombažno spodnje perilo brez ostrih robov. Za čipke bo še čas, pustite koži naj se umiri. Isti dan tudi odsvetujemo zahtevnejše telesne aktivnosti, tek lahko počaka do jutri.

5. Depilacija tik pred dopustom? Termin depilacije naj bo vsaj nekaj dni preden si nadenete kopalke, le tako ima koža dovolj časa za regeneracijo. Za nego po depilaciji priporočamo po prvih tretmajih depiliranja aloe vera gel, z uporabo ublažimo možno srbečico, ki sčasoma zveni. Aloe vera gel deluje antiseptično, blažilno in zmanjšuje morebitno rdečico po depilaciji. Je idealen izdelek za občutljivo kožo. Priporočljiva je tudi uporaba faktorja z večjo zaščito, obisk solarija pa je prepovedan!

6. Imate probleme z vraščanjem dlačic? Dan pred depilacijo si pripravite kožo z blagim pilingom, ker bo zmanjšalo možnosti vraščanja in omogočalo boljše odstranjevanje dlačic. Za tiste z občutljivo kožo in ponavljajočim vraščanjem priporočamo: kremo za vraščene dlake, omogoča naravno rast dlak in preprečuje vraščanje.

7. Kako je z dezodoranti? Za nekaj časa odložite dišave, ki lahko dodatno razdražijo kožo.

8. Pospravite britvico. Vsaj 14 dni pred depilacijo odsvetujemo britje. Počakajte, da dlačice zrasejo vsaj 1 cm.

9. Imate ponavljajoče težave s kožo po depilaciji? Preizkusite uporabo bio foto stimulacije: na kožo deluje protivnetno in analgetično, več o učinkih in uporabi si lahko preberete na: Učinki fototerapije z BFS.

Oznake: depilacija, bikini, Profiwax

© 2008 - 2024 Fanči d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se