Pojdi na glavno vsebino
[0]
 
Natisni stran

6 Top nasvetov za nego kože v poletnih mesecih

20. junij 2016

6 Top nasvetov za nego kože v poletnih mesecih

Ob pripravah na popolno počitniško sproščanje v sončnih žarkih ne pozabite na nego kože.

1. Piling, piling in še enkrat piling

Zakaj je dober? Piling odstrani odmrlo kožo, odstranjevanje odmrle kože omogoča koži, da se lažje regenerira in bolje vpije negovalno kremo.

Kdaj? Najbolje, da piling opravite zjutraj pred nanosom tonika, kreme in pred nanosom make-upa. Trik: Celo vaš make-up bo bolj obstojen, če boste opravili jutranji piling!

Ne pozabite: Za pilingom sledi nujna ponovna navlažitev kože. Najprej s tonikom, ki kožo hitro osveži, vlaži in jo pripravi za enakomernejše vpijanje hidratantne kreme. Nadaljujemo s hidrtantno kremo, ki se hitro vpije, odstrani ostanke umazanije in izboljša strukturo vaše kože.

Priporočamo: Daily Microfoliant-piling za obraz, Mceutic Intensive Peel-piling za obraz, Body exfoliator-piling za telo, Multi-Active Toner-tonik za obraz, Body Hydrating Cream-za telo.

2. Naj koža ostane hidrirana

Kako? Za boljši učinek hidracije priporočamo nanos hranilne maske, dvakrat tedensko. Intenzivni koncentrat fluid obnovi izsušeno kožo in tudi zelo suho kožo naravnost prepoji z vlago. Koža je po njegovi uporabi navlažena in mehka.

Priporočamo: Skin Hydrating Masque-maska za obraz, Mceutic Normaliser Cream-Serum-krema za obraz.

3. Spoprijateljite se s H20

Zakaj? Poleti je hidracija še toliko bolj pomembna, zato se priporoča pitje čiste vode vsaj 2litra dnevno, količino smiselno razporedimo čez cel dan. S pitjem vode vzdržujemo kritično ravnovesje v telesu in na koži, pitje vode izboljša tudi proces detoksifikacije (razstrupitve) telesa. Nasvet: Ko pijemo kavo, količino vode potrojimo!

Priporočamo: Navadno vodo brez dodatkov.

4. Ko ste v dvomih glede nanosa, nanesite še enkrat!

Zakaj? Ni dovolj samo enkrat nanesti sončno kremo, za zaščito in dober učinek jo morate nanesti dovolj in večkrat. Raziskave kažejo, da ljudje ne nanašajo dovolj sončne kreme, ki bi zadostovala za zaščito.

Koliko? Čajno žličko za obraz. Za telo pa količine za kozarec žgane pijače.  

Koliko pogosto: Ponovno nanesite kremo vsaki dve uri. Nasvet: Izogibajte se sonca od 12h do 18h!

Bonus: Današnja formule in tehnologija je razvila sončno zaščito, ki ustreza različnim tipom kože. To pomeni, da lahko izbirate med različnimi sončnimi kremami: s pomirjevalno formulo za občutljivo kožo, brez olja ali brez kemikalij.

Priporočamo: Oil Free Matte SPF30-sončna krema za obraz, Thalgo Sunscreen SPF 50+ sončna krema za obraz, Protection 50 sport SPF 50-vodoodporna sončna krema.

5. Pomirite preveč izpostavljeno kožo

Ste pozabili sončno kremo in vas je sonce opeklo? Žal je škoda žal narejena, a nikar ne trpeti v bolečini. Pomagate si lahko z močjo narave in hladilnimi geli, ki zmanjšajo rdečico in vnetje ter preprečijo lupljenje kože.

Kako? Ob prvih znakih rdečice nanesite na kožo hladilne gele v debeli plasti.

Preventiva: Že enkrat opečena koža poveča možnost za nastanek melanoma – obiščite dermatologa letno in mesečno pregledujte kožo. Bodite pozorni na spremembe in novosti na vaši koži, ki so lahko zgodnji znaki malignega melanoma.

Priporočamo: After Sun Repair-zaščitna krema po sončenju.

6. Nega sončnih opeklin

Kaj povzroči opekline? Sčasoma UV sevanje povzroči foto-staranje v obliki  črnih peg na koži in gub, ki nastanejo ne glede na to ali je bila koža kdaj opečena. Ko sončna svetloba pride v stik s kožo povzroči škodo v globini strukture kože: posledice sončenja povzročijo vnetne procese v koži, ki zavirajo rast zdravih celic in stimulacijo kolagenskih encimov.

Kaj narediti? Zagorela koža je morda modna, a ni zdrava. Kljub škodi, lahko poizkusite nahraniti kožo s sestavinami, ki ohranjajo vašo kožo pri vitalnosti, ki lahko v bodoče onemogočijo UV škodo in zaščitijo kožo.  

Priporočamo: Dermalogica vodoodporna zaščitna krema za sončenje SPF 50, Sun Repair Cream-mask-hranilna krema za po sončenju.

Oznake: Nega kože, poletje, sončenje, hidracija

© 2008 - 2024 Fanči d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se