Pojdi na glavno vsebino
 
Natisni stran

Kritična mesta zahtevajo temeljito in redno odstranjevanje mehkih oblog

Medzobni prostori

Prostori med zobmi so idealno mesto za nabiranje mehkih zobnih oblog, zato jih moramo očistiti z zobno nitko ali medzobnimi ščetkami.

Nasvet: medzobni prostor učinkovito očisti samo ščetka, ki ga v celoti zapolni. Zato je priporočljivo izbrati ščetko največjega premera, ki jo lahko še brez težav in bolečin vstavimo v medzobni prostor.

Rob dlesni (žleb med dlesnijo in zobom)

Temeljito ga očistimo s ščetko, ki ima veliko število (več tisoč) finih ščetin (npr. Curaprox CS 5460 ali CS 3960).
Za natančno čiščenje roba dlesni ob vsakem zobu lahko uporabimo posebno oblikovano ščetko, ki ima le en snop vlaken (npr. Curaprox CS 1006).

Zobni mostovi in vsadki (implantati)

Zobni nadomestki so prav tako mesta, kjer se kopičijo mehke zobne obloge. Poleg ščetke moramo za vzdrževanje zdravih tkiv, ki so z njimi v stiku uporabljati tudi čopaste ščetke in medzobne ščetke ali posebno oblikovane zobne nitke, ki imajo zadebeljen del.

Fiksni ortodontski aparat

Zobne obloge se na njem nabirajo še hitreje kot sicer. Za temeljito odstranjevanje mehkih zobnih oblog uporabljamo običajno ščetko, medzobne ščetke, čopasto ščetko in posebno oblikovano zobno nitko z zadebeljenim delom.

Ustna voda

Uporabimo jo kot dopolnilo oziroma kot kemično podporo mehanskemu odstranjevanju mehkih zobnih oblog. Izberemo jo glede na individualne potrebe ali priporočilo zobozdravnika.

Ustne vode Curasept ADS so v treh koncentracijah klorheksidina pripravljene za takojšnjo uporabo. Njihova prednost je v formuli (ADS), ki preprečuje zabarvanje zob in spremembo zaznave okusa, kar sta siceršnja neželena stranska učinka klorheksidina.

www.scetka-sonicare.com 2008

© 2008 - 2021 Fanči d.o.o. Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se